Wednesday, July 4, 2018

How much do you really know about Fourth of July?

Independence Day is filled with parades and picnics, fireworks, fairs and other festivities. Amid these celebrations, however, it’s important to remember that the Fourth of July commemorates a very important historical event: our nation’s declaration of its independence from Great Britain.

The quiz below, from the Ashbrook Center at Ashland University in Ashland, Ohio, provides an opportunity for you to test your knowledge of the Fourth of July and the Declaration of Independence.


1. Nearly 15 months prior to the Declarationof Independence, fighting between British Redcoats and colonial militiamen began at:


A. Bunker Hill
B. Fort Ticonderoga
C. Lexington and Concord
D. Long Island


2. Congress temporarily set aside this man’s June 7, 1776, resolution that “these United Colonies are, and of right ought to be, free and independent States”:

A. Light-Horse Harry Lee
B. Robert E. Lee
C. Francis Lightfoot Lee
D. Richard Henry Lee


3. In Jefferson’s original rough draft of the Declaration of Independence, he wrote “We hold these truths to be” not “self-evident” but:

A. “common sense”
B. “sacred &undeniable”
C. “obvious & atrocious”
D. “proved by Britannic blood & plunder”


4. The draft of the Declaration of Independence presented to Congress blamed England’s King George III for the slave trade, which Jefferson described as “a cruel war against human nature itself.” Delegates from these two states insisted this passage be removed:


A. Georgia and South Carolina
B. South Carolina and North Carolina
C. North Carolina and Virginia
D. Virginia and Maryland


5. As delegates signed their names to the Declaration of Independence, which man supposedly said, “We must all hang together or, most assuredly, we will all hang separately”?

A. Benjamin Franklin
B. Benjamin Rush
C. Edward Rutledge
D. George Wythe


6. Which two future U.S. presidents crossed the Delaware and fought at the 1776 Battle of Trenton?

A. John Adams and John Quincy Adams
B. John Adams and George Washington
C. George Washington and Thomas Jefferson
D. George Washington and James Monroe


7. When told that George Washington would return to private life and not remain in power if the United States won the American Revolution, this man reportedly said, “Then truly he is the world’s greatest man”:

A. John Adams
B. Marquis de Lafayette
C. George III
D. Lord Cornwallis


8. In addition to the Declaration of Independence, what other famous document emerged from the Assembly Room of the Pennsylvania State House?
A. The Stamp Act Resolves
B. The U.S. Constitution
C. George Washington’s Farewell Address
D. The Treaty of Ghent


9. Founded by Thomas Jefferson, which institution of higher learning officially commenced operations on July 4,1802:

A. University of Virginia
B. College of William and Mary
C. United States Military Academy
D. United States Naval Academy


10. Both these men died on July 4, 1826 — the 50th anniversary of the Declaration of Independence:


A. Thomas Jefferson and John Adams
B. Thomas Jefferson and George Washington
C. John Adams and James Monroe
D. James Monroe and John Quincy Adams



Answers: 
1-C
2-D
3-B
4-A
5-A
6-D
7-C
8-B
9-C
10-A

Saturday, June 23, 2018

Unbelievable "WOW" Pictures! YES,UNBELIEVABLE!

Some of these are really fascinating pictures. 
Never have seen such pictures!!!!!!!
QUITE INCREDIBLE!!

ENJOY!!

This is a PDF - so I am not able to post the pictures here - 
BUT PLEASE DO CHECK THE LINK OUT!
http://static.uglyhedgehog.com/upload/2017/1/18/h1-456416-doc_20170113_wa0013.pdf




Message of the Eclipse

As we were watching the eclipse, I read a few facts I had found about it to my family.

They are quite interesting-

1- The last time a total solar eclipse was seen ONLY within the area of the United States was in 1776 - the year of the BEGINNING of our nation!

2- The eclipse happened on the 9th (29th) of the Hebrew month of Av. (One website I found said it was the 9th and another said it was the 29th). Anyway, they reported that it was the very same day that the Children of Israel built the Golden Calf and were destroyed because of it.

3- The eclipse crossed over 3 major earthquake areas of the U.S. - the Cascadia (Oregon Coast), Yellowstone, and New Madrid (near the Mississippi River) Zones. There is only one other major earthquake zone in the U.S., which is the San Andreas, but it can be triggered by the Cascade.

4- The path of the eclipse divides the nation in half.
 
5- During totality 4 planets can be seen, Mercury, Venus, Mars, & Jupiter. (We only saw one, most likely Venus, but seeing the totality was well worth the drive to witness it!)
 
6- The temperature during totality can drop as much as 25 degrees. (It was very interesting to see the light and temperature changes).
 
7- A total solar eclipse can ONLY be seen from earth because of the exact dimensions and space between the moon & earth that Heavenly Father set in place when His Son created the Earth!
 
8- The path of totality passed over 9 LDS Temples.
 
9- There was a total solar eclipse over Europe on 8-21-1914, which was just 2 months into WW1 in Europe.
 
10- The very MINUTE the 2017 eclipse started in the U.S. was the EXACT minute of sunset in Jerusalem. (7:16 in Israel).
 
11- We are now in the Hebrew year of 5777, a symbol for "Year of Completion".
 
12- Our Sun is 5778 Kelvin. Could it just be a coincidence that the Hebrew year of 5778 is a month away?
 
13- Another total solar eclipse will occur in 7 years (2024) in which the path of totality will CROSS over the path of this eclipse making an X. This will happen on 4-8-2024, where the Ohio & Mississippi Rivers join and DIVIDE THE LAND. Read Isaiah 18:7 & Revelations 16: 17-20.
 
14- The path of totality crosses over 7 cities named Salem (shortened form of Jerusalem) -
Salem OR, ID, WY, NE, MO, KY, & SC. 
 
15- Genesis 1:14 - The Lord tells us that the sun, moon, & stars are placed in the heaven for light, AND TO BE SIGNS for us. (The word Seasons in Hebrew refers to God's Holy Days, not Fall, Spring, etc.)
 
16- Read the heading for Luke 21. Christ is telling us that there will be more signs in the heavens before His Second Coming.
 
17- It is exactly 33 days between this eclipse and the fulfillment of the prophecy in Revelations 12. A significant number, as Christ lived for 33 years on this earth.
The following link has more details on this and the eclipse. 

Funny Bone Tickler

THESE FIT SO WELL 
THEY SHOULD BE 
IN A DICTIONARY 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ADULT 
A person who has stopped growing 
at both ends - And is now growing
 in the middle.



BEAUTY PARLOUR 
A place where women curl up and dye. 



 
CHICKENS
The only animals you eat before they are 
born and after they are dead.



COMMITTEE
A body that keeps minutes 
and wastes hours.



DUST
Mud with the juice squeezed out.



EGOTIST
Someone who is usually 
me-deep in conversation.



HANDKERCHIEF
Cold Storage.



INFLATION 
Cutting money in half 
without damaging the paper .



MOSQUITO
An insect that makes you like flies better.



RAISIN
A grape with a sunburn.



SECRET

Something you tell to one person at a time.





SKELETON
A bunch of bones with the person scraped off.





TOOTHACHE
The pain that drives you to extraction.





TOMORROW
One of the greatest Labor 
saving devices of today.






YAWN
An honest opinion openly expressed. 





WRINKLES
Something other people have - 
Similar to my character lines.

Why It's Called Lake Superior . . . Very Interesting





LAKE SUPERIOR FACTS

Lake Superior contains ten percent of all the fresh water on the planet Earth.

It covers 82,000 square kilometers or 31,700 square miles.

The average depth is 147 meters or 483 feet.

There have been about 350 shipwrecks recorded in Lake Superior

Lake Superior is, by surface area, the largest lake in the world.

A Jesuit priest in 1668 named it Lac Tracy , but that name was never officially adopted.

It contains as much water as all the other Great Lakes combined, plus three extra Lake Erie's!!

There is a small outflow from the lake at St. Mary's River (Sault Ste Marie) into Lake Huron , but it takes almost two centuries for the water to be completely replaced.

There is enough water in Lake Superior to cover all of North and South America with water one foot deep.

Lake Superior was formed during the last glacial retreat, making it one of the earth's youngest major features at only about 10,000 years old.

The deepest point in the lake is 405 meters or 1,333 feet.

There are 78 different species of fish that call the big lake home.

The maximum wave ever recorded on Lake Superior was 9.45 meters or 31 feet high.

If you stretched the shoreline of Lake Superior out to a straight line, it would be long enough to reach from Duluth to the Bahamas .

Over 300 streams and rivers empty into Lake Superior with the largest source being the Nipigon River

The average underwater visibility of Lake Superior is about 8 meters or 27 feet, making it the cleanest and clearest of the Great Lakes. Underwater visibility in some spots reaches 30 meters.

In the summer, the sun sets more than 35 minutes later on the western shore of Lake Superior than at its southeastern edge.

Some of the world's oldest rocks can be found on the Ontario shore of Lake Superior ..

It very rarely freezes over completely, and then usually just for a few hours. Complete freezing occurred in 1962, 1979, 2003 and 2009.

DOG TIRED!!























 Law of Logical Argument: 
Anything is possible,
IF you don't know what you are talking about



AGE HAS SLOWED ME DOWN
BUT IT HASN'T SHUT ME UP
!

America's Greatest

When they bombed Tokyo 74 years ago -
They once were among the most universally admired and revered men in the United States - 
There were 80 of the Raiders in April 1942, when they carried out one of the most courageous and heart-stirring military operations in this nation's history. The mere mention of their unit's name, in those years, would bring tears to the eyes of grateful Americans.


http://www.shangralafamilyfun.com/galf-j/flower2.gif



After Japan's sneak attack on Pearl Harbor, with the United States reeling and wounded,  something dramatic was needed to turn the war effort around.
Even though there were no friendly airfields close enough to Japan for the United States to launch a retaliation, a daring plan was devised. Sixteen B-25s were modified so that they could take off from the deck of an aircraft carrier. This had never before been tried -- sending such big, heavy bombers from a carrier.




The 16 five-man crews, under the command of Lt. Col. James Doolittle, who himself flew the lead plane off the USS Hornet, knew that they would not be able to return to the carrier.  They would have to hit Japan and then hope to make it to China for a safe landing.




But on the day of the raid, the Japanese military caught wind of the plan. The Raiders were told that they would have to take off from much farther out in the Pacific Ocean than they had counted on. They were told that because of this they would not have enough fuel to make it to safety. And those men went anyway.




They bombed Tokyo and then flew as far as they could. Four planes crash-landed; 11 more crews bailed out, and three of the Raiders died. Eight more were captured; three were executed.

Another died of starvation in a Japanese prison camp. One crew made it to Russia.









The Doolittle Raiders sent a message from the United States to its enemies, and to the rest of the world:   We will fight. And, no matter what it takes, we will win.

Of the 80 Raiders, 62 survived the war. They were celebrated as national heroes, models of bravery.

Metro-Goldwyn-Mayer produced a motion picture based on the raid; "Thirty Seconds Over Tokyo," starring Spencer Tracy and Van Johnson, was a patriotic and emotional box-office hit, and the phrase became part of the national lexicon. In the movie-theater previews for the film, MGM proclaimed that it was presenting the story "with supreme pride.





Beginning in 1946, the surviving Raiders have held a reunion each April, to commemorate the mission.

The reunion is in a different city each year. In 1959, the city of Tucson,Arizona, as a gesture of respect and gratitude, presented the Doolittle Raiders with a set of 80 silver goblets. Each goblet was engraved with the name of a Raider.





Every year, a wooden display case bearing all 80 goblets is transported to the reunion city.

Each time a Raider passes away, his goblet is turned upside down in the case at the next reunion, as his old friends bear solemn witness.




Also, in the wooden case is a bottle of 1896 Hennessy Very Special cognac.

The year is not happenstance: 1896 was when Jimmy Doolittle was born.



There has always been a plan: When there are only two surviving Raiders, they would open the bottle at last, drink from it and toast their comrades who preceded them in death.

As 2013 began, there were five living Raiders; then, in February, Tom Griffin passed away at age 96.




What a man he was. After bailing out of his plane over a mountainous Chinese forest after the Tokyo raid, he became ill with malaria, and almost died. When he recovered, he was sent to Europe to fly more combat missions. He was shot down, captured, and spent 22 months in a German prisoner of
war camp.




The selflessness of these men, the sheer guts ... there was a passage in the Cincinnati Enquirer obituary for Mr. Griffin that, on the surface, had nothing to do with the war, but that was emblematic of the depth of his sense of duty and devotion:


"When his wife became ill and needed to go into a nursing home, he visited her every day. He walked from his house to the nursing home, fed his wife and at the end of the day brought home her clothes. At night, he washed and ironed her clothes. Then he walked them up to her room the next morning. He did that for three years until her death in 2005."





So now, out of the original 80, only four Raiders remain: Dick Cole (Doolittle's co-pilot on the Tokyo raid), Robert Hite, Edward Saylor and David Thatcher. All are in their 90s.
They have decided that there are too few of them for the public reunions to continue.


The events in Fort Walton Beach marked the end. It has come full circle; Florida's nearby Eglin Field was where the Raiders trained in secrecy for the Tokyo mission. The town planned to do all it can to honor the men: a six-day celebration of their valor, including luncheons, a dinner and a parade.



Do the men ever wonder if those of us for whom they helped save the country have tended to it in a way that is worthy of their sacrifice? They don't talk about that, at least not around other people. But if you find yourself near Fort Walton Beach this week, and if you should encounter any of the Raiders, you might want to offer them a word of thanks. I can tell you from first hand observation that they appreciate hearing that they are remembered.


The men have decided that after this final public reunion they will wait until a later date -- sometime this year -- to get together once more, informally and in absolute privacy. That is when they will open the bottle of brandy. The years are flowing by too swiftly now; they are not going to wait until there are only two of them.

They will fill the four remaining upturned goblets. And raise them in a toast to those who are gone.




Their 70th Anniversary Photo

http://www.shangralafamilyfun.com/galk-o/lnchange.gif

Professional Photos - The Grand Canyon of Arizona



Welcome to awesome Photos 
of the Grand Canyon.

Following, are real photos taken by Professionals that most visitors 
are unable to capture with their cameras.
Original Post here



Pueblo-like dwellings over the Colorado River at Nankoweap Creek


Horseshoe Bend


Canyon Walls as viewed from the Colorado River


Grand Canyon Colors varies with the position of the Earth relative to the Sun


Bright Angel Trail




Cheyava Falls


Rafting, but not on the Rapids!




Bighorn at Lover's Leap!


Beaver Falls


View from Commanche Point


Ribbon Falls


Hermits Rest


Colorado River




Muddy Water Rafting


Marble Canyon


Winter


Sky Walk


Havasu Falls

F5e Fighter Planes over the Grand Canyon