Sunday, December 22, 2024

Amazing Cities That Have Changed Over the Years

 

Seoul, South Korea – 1950 vs. the present day


Hong Kong – The 1960s vs. the present



Toronto, Canada – 1930 vs. now



Dubai, UAE – The 1980s vs. today



View of Bangkok in 1822 and now


The Republic Square in Yerevan in 1916 and now



Downtown Los Angeles in 1994 and now



The Moscow River in the 19th century and now


Avenida Nueve de Julio in Buenos Aires in 1937 and now



Dubai in 1964 and now


Chicago in 1838 and now




Melbourne, Australia – 1920 and today


Manhattan with The Brooklyn Bridge on the right in 1873 and now


Short Riddles That Will Still Stump You


Short easy riddles

1. Riddle: Mississippi has four S’s and four I’s. Can you spell that without using S or I?
Answer: T-H-A-T!

2. Riddle: There’s a one-story house where everything is yellow. The walls are yellow. The doors are yellow. All the furniture is yellow. The house has yellow beds and yellow couches. What color are the stairs?
Answer: There are no stairs—it’s a one-story house!

3. Riddle: A girl fell off a 20-foot ladder. She wasn’t hurt. How?
Answer: She fell off the bottom step.

4. Riddle: Grandpa went out for a walk, and it started to rain. He didn’t bring an umbrella or a hat. His clothes got soaked, but not a hair on his head was wet. How is this possible?
Answer: Grandpa’s bald!

5. Riddle: You’re in a race and you pass the person in second place. What place are you in now?
Answer: Second place.

6. Riddle: What four-letter word can be written forward, backward or upside down, and can still be read from left to right?
Answer: NOON.

7. Riddle: What is at the end of the rainbow?
Answer: The letter W!

8. Riddle: Name three consecutive days without naming any of the seven days of the week.
Answer: Yesterday, today and tomorrow.

9. Riddle: You are in a dark room with a box of matches. On a table are a candle, an oil lamp and a log of firewood. What do you light first?
Answer: The match! Can’t light any of those things without a lit match.

10. Riddle: Two people were playing chess. They both won. How is this possible?
Answer: They were playing two different games, against other opponents.

11. Riddle: What word is always spelled wrong?
Answer: “Wrong.” Well, if you want to get technical, it’s not always spelled W-R-O-N-G … if you spell it wrong! So then, is it still spelled wrong? Phew! Short riddles can still make you think a whole lot.

12. Riddle: Which letter of the alphabet has the most water?
Answer: The “C.”

13. Riddle: What invention lets you look right through a wall?
Answer: A window!

14. Riddle: Where does today come before yesterday?
Answer: In the dictionary.

15. Riddle: Three doctors all say Robert is their brother. Robert says he has no brothers. Who is lying?
Answer: No one—the doctors are Robert’s sisters.

16. Riddle: What kind of ship has two mates but no captain?
Answer: A relationship.

17. Riddle: A man is holding exactly $5.25 but only has one coin. How is this possible?
Answer: He has a quarter and a $5 bill.

18. Riddle: I called my dog from the opposite side of the river. The dog crossed the river without getting wet, and without using a bridge, a boat or a raft. How is that possible?
Answer: The river was frozen.

19. What two words, added together, contain the most letters?
Answer: Post office.


Short “What am I?” riddles

20. Riddle: You can hold me in your left hand but not your right. What am I?
Answer: Your right elbow (or right hand)!

21. Riddle: I go around all the places, cities, towns and villages, but never come inside. What am I?
Answer: A street.

22. Riddle: You go at red and stop at green. What am I?
Answer: A watermelon.

23. Riddle: I have married many times but have always been single. Who am I?
Answer: A priest.

24. Riddle: I am higher without a head. What am I?
Answer: A pillow.

25. I have 13 hearts, but no lungs or stomach. What am I?
Answer: A deck of cards.

26. Riddle: I am easy to lift but hard to throw. What am I?
Answer: A feather. (A piece of paper or a leaf would certainly qualify too!)

27. Riddle: I break but never fall. And I fall but never break. What are we?
Answer: Day and night.


Short hard riddles

28. Riddle: Bella is outside a shop. She can’t read the signs, but she knows she needs to go in to make a purchase. What store is she at?
Answer: An eyeglass store.

29. Riddle: Wednesday, Bill and Jim went to a restaurant. They ordered and ate their food. Then they paid the bill, but neither Bill nor Jim paid. Who did?
Answer: Wednesday did!

30. Riddle: What are the next three letters in this sequence: O, T, T, F, F, S, S—what comes next?
Answer: E, N, T. The letters are the first letters of the written numbers: one, two, three, four, five, six, seven. “Eight, nine, ten” are next.

31. Riddle: How can you physically stand behind your father while he is standing behind you?
Answer: You and your father are standing back-to-back.

32. Riddle: What type of cheese is made backward?
Answer: Edam.

33. Riddle: A girl throws a ball as hard as she can. It comes back to her, even though nothing and nobody touches it. How?
Answer: She throws it straight up in the air!

34. Riddle: An electric train is headed east. Where does the smoke go?
Answer: Electric trains don’t produce any smoke!

35. Riddle: What is the one thing everyone can agree is between heaven and earth?
Answer: The word “and.”

36. Riddle: When is “L” greater than “XL”?
Answer: When you’re using Roman numerals.

37. Riddle: How can the number four be half of five?
Answer: IV, the Roman numeral for four, is half (the middle two letters) of the word “five.”

38. Riddle: A man was driving his truck. His lights weren’t on. The moon was not out. There were no streetlights. Up ahead, a woman was crossing the street. Luckily, the truck driver stopped in time—how did he see her?
Answer: It was daytime!

39. Riddle: A horse attached to a 24-foot chain wants an apple that is 26 feet away. He reaches the apple and munches on it, no problem—how is that possible?
Answer: The other end of the chain isn’t attached to anything.

Funny short riddles

40. Riddle: What has a bottom at the top?
Answer: Your legs.

41. Riddle: If you drop a yellow hat in the Red Sea, what does it become?
Answer: Wet.

42. Riddle: What color is the wind?
Answer: Blew.

43. Riddle: What tastes better than it smells?
Answer: Your tongue.

44. Riddle: What can jump higher than a building?
Answer: Anything that can jump—buildings can’t jump!

45. Riddle: Which word becomes shorter when you add two letters to it?
Answer: “Short.”

46. Riddle: What has four wheels and flies?
Answer: A garbage truck.

47. Riddle: A monkey, a squirrel and a bird are racing to the top of a coconut tree. Who will get the banana first?
Answer: None of them—coconut trees don’t produce bananas!

48. Riddle: I can be cracked, I can be made. I can be told, I can be played. What am I?
Answer: A joke.



From READER'S DIGEST

Hilariously Creative Snowmen That Would Make Calvin And Hobbes Proud!!















 

Tuesday, September 24, 2024

A Thousand Copies of Thesaurus's . . .

A truck with thousands of copies of thesaurus’s crashed, 
losing its load.

Stunned witnesses were startled, 
aghast, taken aback, stupefied, confused, 
shocked, rattled, paralyzed, dazed, bewildered, 
mixed up, surprised, awed, dumbfounded, nonplussed, flabbergasted, astounded, amazed, confounded, 
astonished, overwhelmed, horrified, numbed, 
speechless, and perplexed.



 

Sunday, September 1, 2024

She Didn't Like To Read . . . So She Became An Author!


 
At six years old, little Beverly was put on academic probation after first grade. Her biggest problem was reading. The assigned books were all boring educational stories about polite children. It was thanks to a school librarian's friendly encouragement that the girl finally liked to read.

After college, Beverly began working as a children’s librarian. She still found children's books boring. Dick and Jane weren't at all like lively, curious, funny, angry, unruly real kids.

So Beverly Cleary became an author herself. She wrote Ramona the Pest, Henry Huggins, Ribsy, The Mouse and the Motorcycle --more than 40 books in all. Her books won dozens of awards, sold more than 90 million copies, and are still beloved today.

Not bad for the little girl who didn't like to read.

Cleary as a senior at the University of California, Berkeley, 1938


Find Beverly Cleary on Wikipedia

Cleary in 1971

She married Clarence Cleary in 1940
Cleary’s husband  died in 2004.
She celebrated her 100th birthday on April 12, 2016.
On March 25, 2021, Cleary died at her retirement home in
Carmel-by-the-Sea, California, aged 104.


Below from the website  -  BookSeriesInOrder.com

Beverly Cleary Books In Publishing Order

Henry Huggins Series
Henry Huggins(1950)
Henry and Beezus(1952)
Henry and Ribsy(1953)
Henry and the Paper Route(1957)
Henry and the Clubhouse(1962)
Ribsy(1964)

Ellen & Otis Series
Ellen Tebbits(1951)
Otis Spofford(1953)

Ramona Quimby Series
Beezus and Ramona(1955)
Ramona the Pest(1968)
Ramona the Brave(1975)
Ramona and Her Father(1977)
Ramona and Her Mother(1979)
Ramona Quimby, Age 8(1981)
Ramona Forever(1984)
Ramona's World(1999)

Ramona Quimby Non-Fiction Books
The Beezus and Ramona Diary(1986)
Just for Me(2013)

First Love Series
Fifteen(1956)
The Luckiest Girl(1958)
Jean and Johnny(1959)
Sister of the Bride(1963)

Ralph S. Mouse Series
The Mouse and the Motorcycle(1965)
Runaway Ralph(1970)
Ralph S. Mouse(1982)

Leigh Botts Series
Dear Mr. Henshaw(1983)
Strider(1991)

Standalone Novels
Beaver and Wally(1961)
Emily's Runaway Imagination(1961)
Here's Beaver!(1961)
Ribsy and the P.T.A.(1963)
Mitch and Amy(1967)
Socks(1973)
Leave It to Beaver(1978)
Young Love(1982)
Lucky Chuck(1984)
Here Come The Twins(1989)
The Twins Again(1989)
Mouse House Trio(1989)
Muggie Maggie(1990)

Publication Order of Short Story Collections
Two Times the Fun(2005)

Publication Order of Picture Books
The Hullabaloo ABC(1960)
The Real Hole(1960)
Two Dog Biscuits(1986)
Janet's Thingamajigs(1987)
The Growing-Up Feet(1987)
Petey's Bedtime Story(1993)

Publication Order of Non-Fiction Books
A Girl from Yamhill(1988)
My Own Two Feet(1995)

Avon Camelot Books
My Own Two Feet(1995)

Wednesday, August 28, 2024

BEST ACCEPTANCE SPEECH EVER!!

 THE EMMY'S 

Fred Rogers Accepts the Lifetime Achievement Award at the 24th Annual Daytime Emmy Awards. (1997)

Throughout his career Fred Rogers, both on television and off, emphasized the importance of creating a peaceful environment, and world where all children could grow and learn. "Our goal as a nation must be to make sure that no child is denied the chance to grow in knowledge and character from their very first years," Rogers said at a White House gathering for Early Childhood Initiative, a program for promoting literacy.

"In Mister Rogers' Neighborhood, every child is welcome into the world of learning -- not just a few, not just ones from certain neighborhoods, but every child."

Rogers was the recipient of two Peabody Awards, the Presidential Medal of Freedom, the nation's highest civilian award, and four Emmy Awards, including the Lifetime Achievement Award, which was bestowed to him in 1997. Rogers, known for always taking the time to remember, reminded the audience that night that thoughtful expression should be followed by thoughtful reflection. As a reminder, below is Mr. Rogers' acceptance speech.

"So many people have helped me to come here to this night. Some of you are here, some are far away and some are even in Heaven. All of us have special ones who loved us into being. Would you just take, along with me, 10 seconds to think of the people who have helped you become who you are, those who cared about you and wanted what was best for you in life. 10 seconds, I'll watch the time. Whomever you've been thinking about, how pleased they must be to know the difference you feel they have made. You know they're kind of people television does well to offer our world. Special thanks to my family, my friends, and my co-workers in Public Broadcasting and Family Communications, and to this Academy for encouraging me, allowing me, all these years to be your neighbor. May God be with you. Thank you very much."

A library of an astonishing 900 Mister Rogers' Neighborhood episodes will continue to be available for broadcast on PBS stations around the country.